Fantastičan kraj 2023. godine !

U prelepom ambijentu Hale Crnjevo, u 12. kolu MRL Zapad naša ekipa savladala je Planu rezultatom 97:74 (27:18, 26:20, 21:21, 23:15).

Iako je nastup Aleksandra Arsovića bio doveden u pitanju zbog visoke temperature sve do početka meča, a da mu nije samo čelo bilo vrelo, pokazala je prva četvrtina, kada je postigao šesnaest poena u tom periodu. Nadovezali su se kapiten Davidović (6) i sinoć skoro neporegšivi Nikolić (5) i to su bili svi poeni domaćih u uvodnih deset minuta.

Gosti uglavnom prave prednost preko najiskusnijeg, centra Stanisavljevića, ali na kraju prve deonice rezultat je 27:18.

Lidersku palicu preuzimaju Kovačević i Stojanović, fantastično funkcioniše napad i pored dosta promašenih otvorenih šuteva za tri poena, ali tranzicija i trčanje u leđa gostima donosi kapital od 15 poena pred veliki odmor (53:38).

Nagradna igra je uspešno realizovana na poluvremenu, ali čisto da se posumnja u regularnost samog izvlačenja, dva radnika @spektar_tehnika osvojila su dve nagrade. Kakva slučajnost !?

Kao i u Paraćinu, uspavan početak drugog poluvremena naših košarkaša, brzo je prepolovljena prednost i delovalo je da izabranici Igora Siha uvode ovaj meč u neizvenost. Na sreću, odbili smo taj talas i do samog kraja utakmice, razlika je rasla, a u jednom trenutku išla je i na preko 30 poena.

U desetoj pobedi Ivanjičana, najefikasniji je bio Stojanović sa 24 poena, odigravši najkonstantniju partiju od početka sezone. Redom su ga pratili Nikolić sa 19, Kovačević 18, Arsvić 16, Davidović 13 i Vasić 7.

Ova pobeda je bila poslednja u ovoj godini, sada sledi pauza do 20. januara, kada nas očekuje gostovanje Zekasu u Rači, a zatim i domaćinstvo kruševačkom Napretku. Nakon toga, počinje plejof i dodatnih 8 utakmica sa ekipama iz grupe A, nakon kojih će prvoplasirana ekipa dobiti status putnika u B ligu.

Ekipi Plane čestitamo na fer i korektnoj igri, kao i obezbeđenom plejofu.

I za kraj, još jednom hvala publiko za fenomenalnu posetu na sinoćnoj utakmici, čime smo zajedno spustili zavesu na uspešnu 2023. ‼️

Leave a Reply