Arsović brži od sirene za veliku pobedu !

Deveto kolo MRL Zapad donelo je najneizvesniju utakmicu ove sezone, u Hali Jassa, koplja su ukrstile Jagodina i Ivanjica, dve od tri ekipe koje su pre ovog kola bile na skoru 6-2.

Nakon uvodnih minuta gde se igra u egalu (9:9), Jagodinci serijom 8-0 teraju trenera Marjanovića da zatraži prvi tajmaut. Nakon minuta pauze naši momci hvataju priključak, ali domaći imaju rezultatsku prednost, 23:20.

U drugoj četvrtini koja obiluje greškama na obe strane, bolje se snalaze Ivanjičani i nakon pet uzastopnih poena Arsovića, rezultat je 28:33. Usledio je novi pad koncentracije, što Jagodina koristi i pred petnaestominutnu pauzu vodi 39:37.

U uvodnim minutima treće četvrtine postoji samo jedna ekipa, a to su domaći. Serijom poena povratnika Petrović (10 u trećem kvartalu), na šta se nadovezuje pouzdani Jelovac i domaći odjednom imaju velikih +14. Loš je bio govor tela što na terenu, što na klupi, prilično indisponirano delujemo, ali u drugom delu treće četvrtine se malo konsolidujemo i uspevamo da istopimo dvocifrenu razliku na samo pet poena, 61:56.

Jagodinci ljubomorno čuvaju prednost i odbijaju nalete naših momaka, deluje da ćemo i šesti put kao poraženi pružiti ruku boljem, ali … na krilima energije Aleksandra Vasića, totalno buđenje. Vaske, koji je krenuo pod virusom put Jagodine prvo pogađa trojku na isteku napada za 72:71, baca se po parketu i otima dve-tri lopte uzastopno, što kulminira asistencijom za Stojanovića koji polaže za totalni preokret, 72:73. Nakon tajmauta Anđelića, Jelovac postiže rutinski poene za 74:73 i tim rezultatom se ulazi u poslednjih 60 sekundi. U najvažniji napad na meču smo ušli potpuno bezidejno, na par sekundi do kraja lopta dolazi do Stojanovića koji pogađa trojku sa zadrškom za 74:76, na 26 sekundi do kraja meča. Poslednji napad donosi klizanje Stojanovića u odbrani, koji zamalo da faulira Jelovca za 2+1, koji rutinski ubacuje oba bacanja za potpuni egal na 18 sekundi do kraja. Tajmaut Ivanjica.

Vasić kreće u prodor na 5 sekundi do kraja, promašuje, ali Arsović se pojavljuje na ofanzivnom skoku i uz svuk sirene popravlja za konačnih 76:78 i veliku pobedu Ivanjice !

Zaličila je ova utakmica na oktobarsku iz Crnjeva, gde je domaćin imao dvocifrenu razliku u trećoj četvrtini, a potom gost “krade” pobedu. Treba napomenuti da je Jagodina igrala bez svog, pa možda i najboljeg pojedinca ove sezone Stevanovića, kao i iskusnog Radulovića, ali još jednom su pokazali da je reč o vrlo tvrdoj i nezgodnoj ekipi.

Najefikasniji u našim redovima bio je Arsović sa 23 poena, dvocifreni su bili još i Stojanović sa 15, Vasić sa 14 i Davidović je dodao 10, Nikolić je postigao 9 poena, a Kovačević dva manje.

Mi se okrećemo sledećoj utakmici gde se konačno vraćamo u našu halu posle 3 uzastopna gostovanja, ugostićemo Mileševac, u petak od 19 časova. Ekipi Jagodine čestitamo na fer i korektnoj igri i želimo im sreću u nastavku prvenstva. Bravo momcii !!! 

Leave a Reply